Husí játra v želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Játra husí
  • 50 g Mandle plátky
  • 1 ks Lanýž
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paštikové koření
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • 0.25 l Vývar drůbeží
  • 0.125 l Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 734 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 772.5 mg
  • Draslík 423.2 mg
  • Vláknina 129.5 mg
  • Vitamín A 129.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněná a omytá játra protkneme mandlovými lupínky, potřeme solí, pepřem a špetkou paštikového koření. Dusíme doměkka v portském víně. Hotová játra vyjmeme a vložíme do skleněné misky.

  • 2

    Portské víno svaříme s kuřecím vývarem, necháme vychladnout a sebereme tuk.

  • 3

    Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme a rozpustíme v ohřátém vývaru s portským. Vývar potom nalijeme na játra a necháme ztuhnout.

  • 4

    Pokrm ozdobíme lanýžem nakrájeným na plátky.

Komentáře k receptu