Gratinovaná husí játra s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra husí
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Estragon
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 306 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 807.5 mg
  • Draslík 487.4 mg
  • Vláknina 2542.3 mg
  • Vitamín A 2542.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná a odblaněná játra opečeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout.

  • 2

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme na nudličky nakrájený fenykl, krátce podusíme a promícháme s játry nakrájenými na plátky. Osolíme, opepříme a přidáme estragon a nasekanou petrželku. Směs rozdělíme do 4 zapékacích misek.

  • 3

    Do rozšlehaných žloutků přilijeme smetanu, promícháme a nalijeme na játra.

  • 4

    Pokrm zapečeme v horké troubě nebo pod grilem dozlatova.

Komentáře k receptu