Fenyklový salát s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Jablka
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Jogurt bílý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 30.7 mg
  • Draslík 601.3 mg
  • Vláknina 9359.8 mg
  • Vitamín A 9359.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý fenykl očistíme, okrájíme listy, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na nudličky a smícháme s fenkylem. Vše zalijeme marinádou z oleje, octa, soli a pepře. Necháme dobře uležet.

  • 3

    Krevety smícháme s bílým jogurtem, přimícháme do směsi fenyklu s jablky a vše upravíme na misku vyloženou salátovými listy.

  • 4

    Pokrm posypeme natrhanou fenyklovou natí. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu