Fenyklový salát s pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jahody zahradní
  • 400 g Fenykl sladký - hlíza
  • 3 ks Pomeranče
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 96912 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1016.9 mg
  • Vláknina 20878 mg
  • Vitamín A 20878 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 143.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl omyjeme, rozčtvrtíme a odstraníme tvrdý stonek. Bulvu nakrájíme na tenké plátky, pomeranče oloupeme a podélně nakrájíme na kolečka, jahody nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme v míse.

  • 2

    Pomerančovou a citronovou šťávu, zelený pepř, olivový olej, sůl, pepř a špetku cukru smícháme na zálivku. Přelijeme jí salát, zamícháme, necháme asi 10 minut uležet a podáváme s čerstvým pečivem.

Komentáře k receptu