Fenyklový salát s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 4 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 20 ks Olivy černé
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 4173 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 344.7 mg
  • Vláknina 32093.7 mg
  • Vitamín A 32093.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na kousky hlízy fenyklu a omyjeme. Ve vroucí vodě vaříme 15 minut doměkka a pak slijeme.

  • 2

    Na octovou zálivku vložíme všechny suroviny do sklenice se šroubovacím víčkem a zatřepeme s ní, aby se důkladně promíchaly. Zálivku dáme do lednice, aby zhoustla.

  • 3

    Fenykl rozložíme na servírovací tác, přelijeme zálivkou, ozdobíme olivami a podáváme.

Komentáře k receptu