Uzené makrely s omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 ks Makrela uzená
  • 0.5 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 737 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 332 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 170.5 mg
  • Draslík 908.7 mg
  • Vláknina 853.3 mg
  • Vitamín A 853.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzené makrely nakrájíme na řezy, vykostíme a stáhneme kůži. Porce upravíme na mísu.

  • 2

    Majonézu smícháme s paprikou, hořčicí, vinným octem, solí, pepřem a cukrem. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.

  • 3

    Omáčkou zalijeme připravené makrely a pokrm obložíme salátovými listy.

Komentáře k receptu