Studená omáčka z uzené makrely
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 99.2 mg
 - Draslík 669 mg
 - Vláknina 3150 mg
 - Vitamín A 3150 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uzenou makrelu vykostíme, stáhneme z kůže a rozmixujeme.
 - 
                                2
Očištěný a omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.
 - 
                                3
Rozmixovanou makrelu v míse smícháme s jogurtem a zakysanou smetanou. Omáčku posypeme nakrájeným pórkem.
 - 
                                4
Podáváme k těstovinám nebo pečeným bramborám.