Telecí brzlík se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 2 ks Telecí brzlík
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 390 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 338 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 644.6 mg
  • Draslík 1516.2 mg
  • Vláknina 1189 mg
  • Vitamín A 1189 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brzlíky omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a poprášíme moukou. Z obou stran je opečeme na másle dozlatova. Brzlíky vyjmeme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teplém místě.

  • 2

    Ve výpeku osmažíme žampiony nakrájené na plátky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, zaprášíme moukou a krátce opražíme. Zalijeme 1/8 l vývaru z kostí a krátce povaříme.

  • 3

    Na talířích přelijeme brzlík šťávou se žampiony a posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme se šafránovou rýží a listovými saláty.

Komentáře k receptu