Telecí brzlík dušený na paprice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 500 g Telecí brzlík
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 336.5 mg
  • Draslík 647.7 mg
  • Vláknina 903.2 mg
  • Vitamín A 903.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, ponoříme do studené vody a necháme okapat.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku a osmahneme. Přidáme na kousky pokrájený brzlík, podusíme ve vlastní šťávě a podlijeme. Dusíme do měkka.

  • 3

    Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme a dodusíme.

  • 4

    Podáváme s nočky, vařenými bramborami nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu