Telecí hlava smažená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelenina kořenová
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 0.5 ks Telecí hlava
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 206.7 mg
  • Draslík 772.7 mg
  • Vláknina 32188.2 mg
  • Vitamín A 32188.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou telecí hlavu uvaříme doměkka spolu s octem, zeleninou a kořením a potom ji vložíme na chvíli do studené vody.

  • 2

    Maso z hlavy obereme, necháme okapat a nakrájíme na stejné kousky. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance. Porce smažíme v horkém oleji dozlatova.

  • 3

    Podáváme s bramborovým nebo hlávkovým salátem.

Komentáře k receptu