Telecí hlava po francouzsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mrkev kořen
  • 40 g Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Hřebíček
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 0.5 ks Telecí hlava
  • 4 l Voda pitná
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2623 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 20.9 mg
  • Vláknina 2116.7 mg
  • Vitamín A 2116.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a spařenou telecí hlavu ponoříme do studené vody na 6-10 hodin. Vodu často vyměňujeme.

  • 2

    Potom hlavu vykostíme, srolujeme, svážeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme do varu a vaříme asi 10 minut, odstavíme a necháme v horké vodě 30 minut.

  • 3

    Přilijeme ocet, přidáme cibuli se zapíchanými hřebíčky, mrkev nakrájenou na kolečka, svazek bylinek, sůl, mouku rozkvedlanou ve vodě a vše vaříme 2 hodiny.

  • 4

    Podáváme s různými omáčkami.

Komentáře k receptu