Nenazvaný 4

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 640 g Srnčí kýta
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Koriandr čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Martell cognac
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 63.7 mg
  • Draslík 513.4 mg
  • Vláknina 1327.8 mg
  • Vitamín A 1327.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, okraje nařízneme, maso naklepeme a protkneme nudličkami slaniny. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Připravené řízky rychle opečeme na másle po obou stranách. Maso vyjmeme a na zbytku másla osmahneme žampiony nakrájené na plátky, osolíme je, opepříme a ochutíme koriandrem a citronovou šťávou. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přilijeme smetanu a vývar. Vše krátce povaříme, ochutíme koňakem a omáčku nalijeme na maso.

  • 3

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

  • 4

    Podáváme s nudlemi.

Komentáře k receptu