Artyčoky s krabím salátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krabí tyčinky
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 4 ks Artyčoky
  • 2 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 584 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1092 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 3863.5 mg
  • Vláknina 112872 mg
  • Vitamín A 112872 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 157.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 76.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky zbavíme vnějších listů a odřežeme špičky a stopky. Z listů odstřihneme horní třetinu. V osolené vodě s citronem uvaříme artyčoky doměkka a necháme je chladnout ve vývaru. Vychladlé vyjmeme, dáme okapat, vytáhneme střední část listů a lžičkou vydlabeme zbytek dřeně.

  • 2

    Smícháme kyselou smetanu se solí, pepřem, hořčicí, utřeným česnekem, nasekaným koprem a citronovou šťávou. Směs promícháme s nakrájenými krabími tyčinkami a naplníme jí artyčoky. Navrch položíme čtvrtku vejce natvrdo a snítku kopru.

Komentáře k receptu