Candát po burgundsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Candát obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 10 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Rajčata
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Sardelové řezy
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 450 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 2018 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 75.7 mg
  • Draslík 537.8 mg
  • Vláknina 4045.5 mg
  • Vitamín A 4045.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce ryby prošpikujeme sardelovými řezy a necháme 20 minut marinovat.

  • 2

    Marinádu připravíme z citronové šťávy, soli a mleté papriky.

  • 3

    Marinované porce obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaných bílcích a osmažíme je na rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova.

  • 4

    Okapané ryby vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Většinu oleje po smažení slijeme, přidáme kousek másla a osmahneme na něm nakrájenou slaninu. Přimícháme nakrájenou cibuli a papriku. Nakonec přidáme oloupané, nakrájené rajče. Osolíme a okořeníme špetkou papriky a česnekem.

  • 5

    Směs nalijeme na ryby, přidáme rozšlehanou smetanu a necháme asi 10 minut dojít v troubě.

Komentáře k receptu