Candát po selsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 0.3 l Voda pitná
  • 1 kg Candát obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 194.5 mg
  • Vláknina 1798.3 mg
  • Vitamín A 1798.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěného candáta připravíme vykostěné plátky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, vložíme na pánev a vyškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přisypeme papriku, zalijeme vodou (0.3 l), přidáme páteř z ryby a vaříme asi 25 minut. Přecedíme, vložíme osolené rybí plátky, očištěné a nakrájené paprikové lusky a rajčata. Vše dusíme doměkka.

  • 3

    Podáváme s vařenými nebo osmaženými bramborami.

Komentáře k receptu