Pečený skopový hřbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Tuk
  • 0.5 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5.5 kg Skopový hřbet
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 147 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 261 mg
  • Vláknina 152.6 mg
  • Vitamín A 152.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem a hořčicí.

  • 2

    Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran. Přebytečný tuk potom slijeme, maso podlijeme naběračkou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.

  • 3

    Upečené maso vyjmeme, vykrojíme tenké plátky a rozložíme je zpět na hřbet.

  • 4

    Podáváme s vypečenou šťávou, do které jsme přidali trochu mouky a rajčatového protlaku.

Komentáře k receptu