Hlíva ústřičná s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hlíva ústřičná
  • 300 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 520 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 26.8 mg
  • Draslík 13.4 mg
  • Vláknina 144.8 mg
  • Vitamín A 144.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlívy omyjeme, nakrájíme a podusíme na tuku.

  • 2

    Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a podlijeme vínem a smetanou. Dusíme asi 10 minut. Nakonec přimícháme nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, ocedíme a přidáme do omáčky.

Komentáře k receptu