Smažené myšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 150 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Rum
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.1875 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 848 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 146 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 318.3 mg
  • Draslík 122.3 mg
  • Vláknina 4950 mg
  • Vitamín A 4950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosijeme a necháme na teplém místě. Droždí rozdrobíme, smícháme s 3/16l vlažného mléka, trochou mouky a cukru a necháme vzejít kvásek.

  • 2

    Když kvásek zdvojnásobí objem, nasypeme mouku na vál, přidáme kvásek, zbylé teplé mléko, rozpuštěné máslo, cukr, žloutek a rum. Vypracujeme řidší těsto - hněteme tak dlouho, až se odlepuje od vařečky. Těsto necháme 30 minut odpočinout.

  • 3

    Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky a smažíme je v horkém tuku ze všech stran. Noky necháme okapat a pocukrujeme je moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu