Pažitková omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Pažitka
  • 20 g Sůl
  • 80 g Tuk
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 919 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 31.6 mg
  • Draslík 61.8 mg
  • Vláknina 1130 mg
  • Vitamín A 1130 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku.

  • 2

    Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme.

  • 3

    Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a krátce povaříme.

  • 4

    Nakonec přidáme na másle prohřátou pažitku a omáčku převaříme.

  • 5

    Pažitkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na ztracená vejce.

Komentáře k receptu