Brambory pečené v popelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 7 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 1011.3 mg
- Vláknina 12210 mg
- Vitamín A 12210 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyté a osušené brambory zabalíme do alobalu a pečeme zasypané žhavým uhlím a popelem 25 minut.
-
2
Brambory vyjmeme a opatrně odstraníme alobal. Každou bramboru rozkrojíme na polovinu a potřeme olejem promíchaným s prolisovaným česnekem a solí.