Křupavé pečené brambory

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • 2 kg Brambory
  • 6 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 11.6 mg
  • Draslík 1378.5 mg
  • Vláknina 16666.7 mg
  • Vitamín A 16666.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme v osolené vodě asi 6 minut.

  • 2

    Na plechu zahřejeme olej nebo sádlo, vsypeme celé, oloupané brambory. Rozdělíme aby se nedotýkaly.

  • 3

    Pečeme 20 minut. Obrátíme, polijeme výpekem a pečeme ještě 30-40 minut dozlatova.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu