Telecí játra smažená v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra telecí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 0.41 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 790.7 mg
  • Draslík 654.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí játra omyjeme studenou vodou a odstraníme z nich blány. Pak je nakrájíme na tenké plátky, které lehce naklepeme a na okrajích nařízneme.

  • 2

    Z mouky, vajíček a piva připravíme hladké těstíčko, ve kterém plátky jater obalíme.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej, obalená játra v něm osmažíme z obou stran doměkka, pak je osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu