Fazolky po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 75 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 324.3 mg
 - Vláknina 6244.8 mg
 - Vitamín A 6244.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.1 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté a očištěné fazolky uvaříme v osolené vodě téměř doměkka.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme utřený česnek, rajčata nakrájená na čtvrtky, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a dusíme.
 - 
                                3
Když rajčata změknou, přidáme okapané fazolky, zamícháme a ještě chvíli podusíme.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.