Fazolky po bulharsku s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Olej stolní
  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Jogurt bílý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 17.3 mg
  • Draslík 719.3 mg
  • Vláknina 14231.5 mg
  • Vitamín A 14231.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.2 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky omyjeme a zbavíme vláken.

  • 2

    Dáme je na zpěněnou cibuli s paprikou, přidáme omytá a nakrájená rajčata, nakrájený kopr, nasekanou petržel a sůl. Udusíme téměř doměkka. Pokrm zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme.

  • 3

    Na talíři každou porci polijeme hustým bílým jogurtem. Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu