Sauerkraut

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 0 kcal
  • Sacharidy 0 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 0.4 mg
  • Vláknina 10 mg
  • Vitamín A 10 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrouháme si zelí, osolíme, promícháme a dáme do sudu.

  • 2

    Sud přikryjeme látkou a pak ještě víkem, aby se nám nedostal do sudu vzduch.

  • 3

    Necháme kvasit ve vlastní šťávě 3-6 týdnů.

  • 4

    Lák přiléváme jakmile začne vysychat.

  • 6

    Zelí se vaří na kamnech a podává nejčastěji s klobásou nebo vepřovým masem a knedlíky.

Komentáře k receptu