Hlávkový salát s vejci a ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ředkvička
  • 15 g Cukr krupice
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 77.8 mg
  • Vláknina 2240 mg
  • Vitamín A 2240 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté listy salátu nakrájíme na nudličky, omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Připravíme zálivku z octa, 3 lžic vody, oleje, cukru a soli. Nalijeme ji na zeleninu a lehce promícháme.

  • 3

    Na talíři každou porci ozdobíme dílky natvrdo uvařeného vejce.

Komentáře k receptu