Hlávkový salát s vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 133.2 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 1440 mg
  • Vitamín A 1440 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a osušíme.

  • 2

    Připravíme zálivku ze 3 lžic vody, z octa, cukru a soli.

  • 3

    Listy salátu promícháme se zálivkou a upravíme na talířky. Pokapeme je olejem, obložíme uvařenými, na čtvrtky nakrájenými vejci a posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu