Hlávkový salát s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Okurka salátová
  • 60 g Pórek
  • 400 g Jogurt bílý
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 5 g Bazalka
  • 100 g Cibule
  • 350 g Salát hlávkový
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 319.7 mg
  • Draslík 444.7 mg
  • Vláknina 5955 mg
  • Vitamín A 5955 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salát rozebereme na jednotlivé listy a omyjeme pod tekoucí vodou. Listy natrháme na kousky a vložíme do mísy.

  • 2

    Do salátu použijeme červenou cibuli, kterou nožem pokrájíme nahrubo. Salátovou okurku nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. Přisypeme k salátu a vše dobře promícháme. Salát posypeme drobně posekanou bazalkou, oregánem a kadeřavou petrželkou.

  • 3

    Do kelímku s jogurtem nakapeme sojovou omáčku a citrónovou šťávu. Přilijeme panenský olej a ocet. Dobře promícháme.

  • 4

    Jogurtovou zálivkou salát přelijeme. Vařená vejce nakrájíme na větší kousky a lehce přimícháme k salátu.

  • 5

    Podáváme vychlazený s pečivem.

Komentáře k receptu