Rýžová polévka s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 40 g Rýže loupaná
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Vegeta
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 62 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0.1 mg
  • Draslík 78.8 mg
  • Vláknina 3110 mg
  • Vitamín A 3110 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou a spařenou rýži vsypeme do trochy osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Ocedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Hrášek vsypeme do 1l vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Před koncem varu přidáme kostku bujónu a polévku ochutíme špetkou vegety.

  • 3

    Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu