Sladká rýžová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Rýže loupaná
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 455.2 mg
  • Draslík 63.7 mg
  • Vláknina 2240 mg
  • Vitamín A 2240 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 153.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme do měkka v osolené vodě.

  • 2

    Zalijeme mlékem, převaříme, přidáme smetanu, vanilkový cukr a rozšlehané žloutky. Nakonec podle chuti dosladíme.

Komentáře k receptu