Rýžová polévka se zeleným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 3 kávová lžička Rýže loupaná
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 l Vývar zeleninový
  • 3 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 200.9 mg
  • Vláknina 3374.7 mg
  • Vitamín A 3374.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži propláchneme a ve vývaru ji vaříme téměř doměkka.

  • 2

    Potom přidáme hrášek, prohřejeme a přilijeme i nálev z hrášku.

  • 3

    Po odstavení z ohně přidáme žloutek rozkvedlaný v troše vývaru, máslo a nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu