Knedlíky ze syrových a vařených brambor

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 2.5 dl Brambory
  • 2.5 dl Brambory vařené
  • 1.5 šálek Mouka pšeničná hrubá
  • 1.2 šálek Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 696 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 113.7 mg
  • Draslík 490.8 mg
  • Vláknina 7875 mg
  • Vitamín A 7875 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory nastrouháme najemno, syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu.

  • 2

    Rychle vše smícháme, aby nám směs nezhnědla.

  • 3

    Osolíme a přidáme mouku. Tvoříme knedlíky o velikosti jablka a obalíme je v hrubé mouce.

  • 4

    Vaříme ve slané vodě 15-20 minut dle velikosti knedlíků, var nesmí být příliš prudký, aby se nám knedlíky nerozvařily.

  • 5

    Hotové knedlíky roztrhneme dvěma vidličkami a omastíme.

Komentáře k receptu