Jablka dušená na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 39.5 mg
  • Draslík 232.2 mg
  • Vláknina 7639.8 mg
  • Vitamín A 7639.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na silnější kolečka. Osmažíme je po obou stranách na rozehřátém másle a rozložíme do kastrolu i s výpekem.

  • 2

    Připravená jablka podlijeme bílým vínem, posypeme cukrem, skořicí a dusíme na mírném ohni asi 5 minut.

  • 3

    Dušená jablka upravíme na talířky, přelijeme šťávou a ozdobíme ušlehanou smetanou. Dezert můžeme podávat teplý i studený.

Komentáře k receptu