Dušená jablka s javorovým sirupem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 3 ks Jablka
  • 2 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 0.25 šálek Cukr krupice
  • 0.25 šálek Sirup javorový
  • 0.03 šálek Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 128.4 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme cukr a Solamyl. Přidáme smetanu, javorový sirup, vanilkový cukr (nebo esenci) a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.

  • 2

    Do vzniklé krémové směsi přidáme oloupaná, rozpůlená jablka bez jádřinců řeznou stranou dolů a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut. Během dušení je občas přelijeme krémem.

  • 3

    Měkká jablka upravíme na talířky a každou porci přelijeme do hladka prošlehaným krémem.

Komentáře k receptu