Dušená jablka na calvadosu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Salát hlávkový
  • 40 ml Calvados
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 306.9 mg
  • Vláknina 13279.5 mg
  • Vitamín A 13279.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkový salát nebo směs salátů, např. polníček, římský a hlávkový, natrháme na kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky asi 1,5 cm silné.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo a jablka v něm asi minutu dusíme. Podlijeme calvadosem, lehce pocukrujeme a necháme zkaramelizovat.

  • 3

    Cibuli nasekáme najemno a smícháme s octem, olejem, kořením a nasekanou pažitkou.

  • 4

    Salát upravíme na talíře. Dresink přelijeme přes salátové listy a nahoru rozložíme dušená jablka.

Komentáře k receptu