Zelenina zapečená s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Pórek
  • 400 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 327 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 252.8 mg
  • Draslík 455.4 mg
  • Vláknina 5363 mg
  • Vitamín A 5363 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, osolíme, opepříme, dáme na pánev s 3 lžícemi oleje a podlijeme trochou vody. Dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Podušený pórek rozložíme do vymaštěného kastrolu, pokryjeme plátky omytých rajčat, osolíme, opepříme a zapečeme v troubě.

  • 3

    Po chvíli zeleninu zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí. Zvolna dopečeme.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu