Vepřové maso zapečené s kroupami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory vařené
  • 120 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Zelí kysané
  • 300 g Kroupy střední
  • 600 ml Vepřová krev
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 763 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1075 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 698.7 mg
  • Vláknina 24181 mg
  • Vitamín A 24181 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme asi 15 minut, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Mleté vepřové maso vložíme na pánev, osolíme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Jakmile se začne oddělovat tuk, přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, vařené kroupy a zalijeme krví. Za stálého míchání podusíme pár minut, přendáme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut.

  • 3

    Upečené maso naporcujeme a rozdělíme na talíře. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a kysané zelí.

Komentáře k receptu