Kapusta s houbami a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta hlávková
  • 300 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 248.1 mg
  • Draslík 1137.6 mg
  • Vláknina 11400.2 mg
  • Vitamín A 11400.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 181.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu rozkrojíme na čtvrtky, omyjeme, vložíme do osolené vařící vody a necháme přejít varem. Ocedíme ji a jemně nakrájíme.

  • 2

    Drobně nakrájenou cibuli usmažíme na oleji dozlatova, přidáme nakrájené houby, sůl a kmín. Vše dusíme, až jsou houby téměř měkké.

  • 3

    Potom přidáme kapustu, pepř, podlijeme trochou vývaru z kapusty a dusíme, až kapusta změkne a voda se odpaří.

  • 4

    Nakonec vše zalijeme rozšlehanými vejci, přisolíme a mícháme, až se vejce srazí.

Komentáře k receptu