Hříbky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 400 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Víno červené
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 513.7 mg
  • Vláknina 6055.5 mg
  • Vitamín A 6055.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hříbky nakrájíme na plátky. Osmahneme je na másle, zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Podlijeme 3 lžícemi vody, vínem, osolíme a dusíme.

  • 2

    Během dušení přidáme kečup, worcester a pepř.

  • 3

    Podáváme k masu nebo jako pomazánku na toasty.

Komentáře k receptu