Hruškový salát s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 300 g Ořechy vlašské
  • 50 g Cukr moučkový
  • 400 g Hrušky
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 698 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 27.5 mg
  • Draslík 551.5 mg
  • Vláknina 18176 mg
  • Vitamín A 18176 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Čtvrtky nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou, přidáme omyté hroznové víno, mleté ořechy a vše zlehka promícháme.

  • 2

    Vychlazenou smetanu ušleháme, osladíme a ozdobíme připravený salát.

Komentáře k receptu