Hruškový salát s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 3 ks Hrušky
  • 2 ks Cibule červená
  • 20 ks Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.14 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 967 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 6518 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 40.7 mg
  • Draslík 432.9 mg
  • Vláknina 52537.2 mg
  • Vitamín A 52537.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kuřecí prsa osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku dozlatova. Vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

  • 2

    Z citronové šťávy, nasekaných bylinek, oloupané, nadrobno nakrájené cibule, soli, cukru, tabasca, vína a oleje umícháme zálivku.

  • 3

    Opečené maso nakrájíme na kousky. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Spolu s vypeckovanými olivami je přimícháme k masu, salát přelijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu