Hruškový salát s kuřetem a oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 500 g Hrušky
  • 50 g Majoránka
  • 6 g Sůl
  • 4 g Cukr krupice
  • 150 g Majonéza
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 20 g Pažitka
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Citronová šťáva
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 941 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 1095.3 mg
  • Vláknina 22225 mg
  • Vitamín A 22225 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsní řízek osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a vložíme do uzaviratelné nádoby s olivovým olejem a posekanou majoránkou. Důkladně protřepeme, aby se olej dostal všude, rozpálíme pánev a kuřecí nudličky orestujeme.

  • 2

    Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu a oddělíme pecky. Omyté a oloupané hrušky nakrájíme na kostičky, zakapeme citronovou šťávou a vložíme do mísy. Přidáme nadrobno nasekané celerové stonky. Ve výpeku z kuřete rozmícháme citronovou šťávu, jogurt,majonézu, citronovu kůru a cukr, dokonale vymícháme dohladka.

  • 3

    Kuřecí nudličky smícháme s nasekanými praženými oříšky kešu a vmícháme do hruškové směsi. Ledový salát natrháme na drobné kousky, kterými vysteleme dno mísy. Na salát navršíme kuřecí směs a zalijeme omáčkou. Vršek posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu