Slezský bigos

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 120 g Cibule
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 70 g Slanina vepřová
  • 200 g Vepřový bok
  • 200 g Vepřová plec
  • 200 g Zelí kysané
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 465 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 399 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 418.2 mg
  • Vláknina 3657.5 mg
  • Vitamín A 3657.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plec i bůček nakrájíme na malé kostičky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Nakrájíme najemno cibuli a usmažíme ji dozlatova na polovině sádla s nakrájenou slaninou.

  • 3

    Přidáme maso, opečeme a dusíme do poloměkka za občasného podlévání vodou.

  • 4

    Druhou polovinou sádla vymastíme pekáč a na dno rovnáme na plátky nakrájené, oloupané brambory, lehce je osolíme a posypeme kmínem. Na ně pak položíme vrstvu opečeného masa s cibulí, dále vrstvu propláchnutého, okapaného a překrájeného zelí. Jako poslední vrstvu pokládáme opět plátky syrových brambor.

  • 5

    Přikryjeme dalším pekáčem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu