Hovězí závitek na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 10 g Slanina vepřová
  • 40 g Šunka dušená
  • 60 g Zelenina kořenová
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 šálek Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 954 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 77.7 mg
  • Draslík 1550.5 mg
  • Vláknina 44528 mg
  • Vitamín A 44528 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.Šunku a očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a promícháme. Asi polovinu natřeme na připravené plátky, které zavineme a upevníme párátkem nebo nití.

  • 2

    Na slanině zpěníme cibuli, přidáme zbylou zeleninu a koření, vložíme připravené maso a osmahneme. Podlijeme a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec vyjmeme celé koření a šťávu zakapeme octem, nezahušťujeme ji.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu