Hovězí závitek s petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Hovězí maso zadní
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 81.2 mg
  • Draslík 26.3 mg
  • Vláknina 579 mg
  • Vitamín A 579 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a potřeme máslem smíchaným s nasekanou petrželkou. Plátky zavineme a sepneme párátkem.

  • 2

    Připravené maso opečeme zprudka po všech stranách na másle. Podlijeme vodou (nebo vývarem), zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme.

  • 3

    Hotovou šťávu zjemníme smetanou a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.

  • 4

    Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu