Frankfurtský hovězí závitek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Párky jemné
  • 30 g Sůl
  • 120 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 200 g Vepřový výřez
  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 446 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1247 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 135.6 mg
  • Vláknina 2859 mg
  • Vitamín A 2859 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které do šířky rozklepeme.

  • 2

    Vepřový výřez umeleme, osolíme, opepříme a promícháme se studenou vodou. Takto připraveným mletým masem potřeme plátky, do středu vložíme kousky oloupaných párků a plátky zavineme. Upevníme je nití nebo párátkem.

  • 3

    Závitky na části tuku opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí krátce podusíme.

  • 4

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na zbylém tuku dorůžova, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme teplou vodou.

  • 5

    Do tohoto základu vložíme závitky se šťávou a pod poklicí dusíme téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme horkou vodou.

  • 6

    Závitky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

  • 7

    Před koncem varu přilijeme smetanu, omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na závitky zbavené nití nebo párátek a vše ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu