Džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Brambory
  • 20 g Cibule
  • 20 g Mrkev kořen
  • 40 g Rajčata
  • 140 g Rýže loupaná
  • 200 g Vepřová plec
  • 100 g Paprikové lusky čerstvé
  • 20 g Olej stolní
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 76.6 mg
  • Draslík 615 mg
  • Vláknina 6594 mg
  • Vitamín A 6594 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omyté, na kostky nakrájené maso, opečeme a dusíme.

  • 2

    K poloměkkému masu přidáme propláchnutou a spařenou rýži, nakrájené brambory, papriky a mrkev. Vše dusíme doměkka.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dodusíme.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu