Kynuté bramborové knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené ve slupce
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Droždí
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 588 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 141.2 mg
  • Draslík 592.2 mg
  • Vláknina 8508 mg
  • Vitamín A 8508 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme hrubou mouku, sůl, vejce, rozpuštěné máslo a ve vlažném mléce vykynuté droždí. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je vykynout.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíčky, které necháme ještě chvíli kynout. Potom je smažíme v rozpáleném oleji.

  • 3

    Hotové knedlíčky posypeme jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu