Dušený lilek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 200 g Lilek
  • 10 g Olej stolní
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 84 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 246.5 mg
  • Vláknina 7219.5 mg
  • Vitamín A 7219.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný a nastrouhaný lilek dáme na zpěněnou cibuli s rajčatovým protlakem.

  • 2

    Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a dusíme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem.

Komentáře k receptu