Dušený lilek s jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Jogurt bílý
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 4 ks Lilek
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 197 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 4.2 mg
  • Draslík 747.3 mg
  • Vláknina 22832.5 mg
  • Vitamín A 22832.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky očistíme a nakrájíme na kousky. Kokos rozvaříme, cukr necháme rozpustit v octě. Česnek utřeme, feferony nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Kousky lilku vložíme do rozpáleného oleje, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, feferony, zázvor, ochutíme solí a dusíme.

  • 3

    Když je lilek téměř měkký, zalijeme rozšlehaným jogurtem, kokosovým mlékem a oslazeným octem. Cca 10 minut dodusíme a podáváme.

Komentáře k receptu